Logo


Hagyományok fesztiválja múltban és jelenben

A hagyományok fesztiválja múltban és jelenben rendezvényt Dunaszerdahelyen rendezte meg 2013. június 14-16. között a Cséfalvay Alapítvány a partnertelepülések kooperációjával. Céljuk volt hogy egy olyan rendezvényt szervezhessenek, mely mind a 4 települést összehozza multikulturális szinten, erre kaptak lehetőséget az EU támogatásával. A tradicionális fesztivál kezdeményező települése a dunaszerdahelyi Cséfalvay Alapítvány volt, aki partnereivel együtt - a romániai Associacia Pentru Tinerii si Studentii din Partium, a szlovén Ustavarjalno Bonus Alkotó Egyesület és a magyarországi Metszes.hu Baráti Társaság Egyesület - töllthetett el három napot ebben a nemzetközi hangulatban telt találkozón.

A pályázat célktűzése volt egy periódikus fesztivál hagyományának megteremtése, mely :
-önmagában is hagyományokat ápolt és adott át, szociális, társadalmi, demográfiai megkülönböztetés nélkül verbuválta a generációkat
-szakmai beszélgetések, eszmecserék, "best practices" példák által nyújtott új ismereteket, lehetőséget a tapasztalatszerzésre és átadásra
-megteremtette a kapcsolatok létrejöttéhez az alkalmat, melyből új produktumok, együttműködések születhettek
-partnerséget építettek régiókon és nemzetközi kapcsolatokon keresztül
-összekovácsolta a régi és az új ismerettségeket, ezáltal elkezdődött egy intenzívebb, hitelesebb európai együttműködés.
A rendezvény számos szórakoztató és komolyabb hangvitelű programokat biztosított, melyek támogatták az Európai Unió prioritásait megszólítva egy-egy tematikus évet.